Åhåjaja. Pudelusen på morgonpromenaden, det sägs ju att en bild säger mer än 1000 ord ;). Lydnadsträningen går sådär. Känns mest svårt & tråkigt. Pudelusen avancerar och vi har numera börjat träna in konskick och jag har tjuvtestat med apport & rutskick utan större resultat. Rutan dirrigeringarna som gick så bra häromdagen går åt skogen. Lusen har noll när hon blir dirrigerad 90 grader. På klass 3-vis går dock rutan utmärkt. Borde kanske gå tillbaks och träna på närmre avstånd igen. Har mest kört på långa (25 m) för att få fart och driv även på avstånd. Variation förnöjer…

Apporterna tycker lusen börjar bli tråkiga. Och delmomenten i den rena apporteringen börjar halta med sega gripanden och dålig fart. Mallegrepet som jag är så livrädd om vill jag inte gå miste! Delmoment som sagt. Ska byta ut apportbockarna till target så jag kan träna delmomentet dirrigering och repetera lite gripanden & attityd med sökrullen. Konskicken behöver även de kvalitetssäkras & bli säkrare.

Svår nöt den där elitlydnaden. Får nog skjuta på debuten…

Dumrutan går jättebra nu för tiden. Rätt på alla kommandon. Friaföljet var också snyggt idag, blev mest sakta- & språng. Och vittringen var strålande i förrgår. Läggandeträningen till inkallningen är vilande så att säga. Huva. Glad om lus ligger. Liggasnabbt får bli ett annat århundrade.

Annars har dagen ägnats åt skola, hylluppsättning, hundvaktande & skoltidningsmöte. Tror lusen har drabbats av en lättare ögoninflammation i ena ögat. Är noga med att tvätta & ögonsaltdroppar efter tvätt. Hoppas på snar bättring.

1 tanke på “

Lämna en kommentar