Notiser

BildIgår var det avslutning på valpkursen och vi blev utmanade att överlämna ett föremål mellan oss, alltså gå fram till en person med hund, stanna, låta hundarna stanna kvar, lämna föremålet till annan förare samtidigt som dennes hund skulle sitta kvar. Utmanande men Juno skötte sig fint även fast det var svårt i början. Sen fortsatte vi på stadgetemat och tränade staga i ligg, sitt och stå. Juno börjar bli riktigt duktig och ställer upp sig fint. Användbart till sommarens utställningar 😉

Juno har spenderat de senaste två dagarna med Boel, Richard & Isa och busat mest hela dagarna så idag verkar hon rätt nöjd. Vi har varit ute på en lugn koppelpromenad och tränat lite lydnad på en fotbollsplan. Jag hade med kameran och av 120 bilder blev de tio när Juno ligger still skarpa ;). Tränade ingångar, sitt på kommando och nosade lite på sättande under gång, lite svårt men fick till det ett par gånger. Därefter lite frittfölj och stadga. Men jag är kass på och tränar lätt för länge. Något att tänka på.

Notiser

Bild

Bild

Bild

Bild

Bild

 

Bild

Bild

 

Några bilder från dagen på begäran 😉 Idag har vi  varit vid Delsjön & promenerat, spårat & tränat lite lydnad. Det är ju det där med att träna. En fördel. Fick flera bra tips av coachen i spåret som vi ska testa nästa gång. Juno är sjukt peppad men spårar inte så noggrant & med ganska hög nos i ett högt tempo vilket gör att hon ofta går av spåret om det inte bara är rakt fram. Men hon gjorde en sjukt snygg nittiogradersvinkel & hittade ju faktist slutet. SBK Göteborg var en ny plats för Juno. Blev naturligt ingång på planen & lite linförighet därefter. Juno börjar få en fin position. Körde lite klossträning också och det gick väl okej. Jag ska vara lite coolare & vänta in Juno tills hon är rak och passa mig för att belöna för tidigt & därmed ett snett utförande. Tillslut fick springa till target vilken hon tyckte var rolig att göra ärevarv med. Tung target nästa.

I väntan på kurs.

Notiser

Alltså. Min dator är så jäkla långsam. Har försökt ladda upp det här inlägget ungefär 5 gånger under kvällen tror jag. Häromdagen var vi & spårade & jag hade en plan. Alltså lyckande från början, bara att ha en plan är ju hälften rätt 😛 Stannade bilen en bit från Sisjön och la två korta spår brevid vägen. Ett kort helt rakt och ett lite längre med en vinkel (som nog var lite svårt hon ringade en del men kom rätt med lite hjälp). Tyckte hon spårade riktigt fint med låg näsa på det sista spåret. Det första var också okej men hon hade lite mer bråttom där. Nu längtar jag tills det blir den 13 februari och vi ska börja på valpkurs 🙂

DSC_0404DSC_0450DSC_0460

Notiser

Bild

Juno in action! ❤ (bild lånad från kennel Mebbies)

Idag har Klara opererat bort två nyupptäckta knölar. Misstänkt juvertumör :(. Håll nu alla tummar att analysen ser benign ut… Hon fick röntga lungorna också och de var iallafall ua. Lilla lusen. Nu är hon en ledsen trattlus men enligt rapport verkar hon ganska pigg iallafall. Hoppas på snabb bättring. Skönt att det så långt har gått väl. Hon är piggare & gladare än någonsin i övrigt så jag hoppas verkligen att det är något snällt. Lusen har många år kvar.

På söndag är det bestämt att det blir valphämtning! Har en del kvar att fixa inför hemkomsten. Allra mest skulle jag behöva plugga. Det där med frihet under ansvar?

Long time

Notiser

Bild

Länge sen sist. Som vanligt alltså. Sedan sist har jag bland annat hunnit med en helg i Småland med kräftfiske & fina loppisar, tre havsbad, kajakpaddling, massa jobb, 3-årskalas, Göteborgskalas-spelningar & massa lösgodis. Höstens hemliga planer har inte riktigt gått enligt planerna. Jag har ju varit sugen på kelpie i ett par år nu & efter att ha träffat flera kelpies med mattar och även varit hundvakt till ett par hade jag bestämt mig. Det började mindre bra med en kombination som verkade super där det  inte blev någon parning. Jag gav väl lite upp där men under sommaren började jag spana igen och kom i kontakt med Cefeus kennel där det planerades en intressant kull. I den här kullen föddes det en tikvalp som jag blev tillfrågad om. Dessvärre var jag tvungen att tacka nej då jag inte kommit in på högskolan till hösten.

Min plan var (är) alltså att plugga vidare till distriktssköterska på distans & samtidigt passa på att skaffa valp. Tyvärr var det ju svårare att komma in än vad jag hade tänkt 😦 Men nya tag nästa höst. Ska försöka söka ett par kurser till våren också samtidigt som jag jobbar för att kanske öka möjligheten att bli antagen. Ska också upprätta ett bankkonto inför planen hund2013 ;).

Hund + jobb på sjukhus där jag är borta 6-16:30 eller 12-22 går ju bara inte. Inte ens hunddagis är ju en möjlighet pga arbetstiderna.

Jag har börjat spåra lite mer med Klara. Det är riktigt skoj & går bättre och bättre tycker jag. Sist vi spårade gick jag dock sista spåret själv eftersom lusen var för långsam & inte spårade… hehe. Men första spåret var stundtals fint. Ska nog ta & investera i ett gäng rejäla neonsnitslar så jag själv vet var spåret går. Kan ju underlätta när man har en tjuvlus som gärna genar & tar närmsta vägen ;). Hoppas på mer spår till helgen.