del 2

Väl hemma från Norge blev det 2-års kalas för systerdottern Hilma vilket firades med kubb, tågtårta (där tåget på tårtan var roligare än själva tårtan :-P) & trevligt umgänge med familjen. Juno var med och skötte sig fint. Även fast hon inte riktigt är 1000 stabil på att inte apportera kubbspel :P.

I övrigt spenderades den här veckan liksom de tidigare två, med intensiv brukslydnadsträning. Främst med fokus på kryp och framförgående. 9/8 var det tävlingsdags igen och dags för lägre klass spår på Laholms BK. Spåren gick på äng och dagen bjöd på strålande sol. Vi fick spår nr 2, perfekt, skönt att ha det över!! Trots det hann jag oroa mig ett tag över att Juno skulle få värmeslag i bilen innan det var dags för vår tur. Det började bra och kändes stadigt i kanske 6o m sen började Juno snurra. Huh. Många tankar hann gå genom huvudet här. Jag försökte vara cool och följde med när det kändes rätt. Tillslut efter mycket snurrande hittade J en pinne! Hurra! Och en till. Och en till. Och en till… Blev två kortare vattenpauser, försökte snabba på lite eftersom jag var lite oroad av tiden pga snurrandet i starten. Vågade inte räkna pinnarna förrens jag lämnade ifrån mig dem. 7 + slut! (alltså alla pinnar!). Kändes nästan overkligt med den starten och jag var tvungen att nypa mig i armen över min GRYMMA hund! Dessutom perfekta markeringar på samtliga pinnar förutom slutpinnen där hon hann göra mig lite nervös… 10 på spåret alltså. Viss väntan på lydnaden men den här gången var jag bättre förberedd, rastade Juno och åt lunch i god tid för att vara väl förberedda och slippa stressa. Blev en kort uppvärmning med lite kryp, framförgående, inkallningar, lite fritt följ och någon inkallning. Fick en del ljud innan vi skulle in. Skulle struntat i den träningen där 😉 Det kändes bra på planen men var tveksam till om det varit tillräckligt bra när vi sprang av. Det krävs ju rätt bra poäng för att klara uppflytt utan plats och budföring. Men det gick vägen och vi fick en andra placering!

Nu blir det nya tag mot högre klass. Först ska vi dock ta tag i lydnadslydnaden ordentligt igen. Brukslydnaden får nog vänta till våren. Sista semesterveckan spenderades en hel del vid olika sjöar och vid havet. Helgen blev hundfri & asgrym & spenderades på Way Out West, vilket gav mersmak så nästa helg bär det av till Stockholm och Popaganda för ytterligare en festivaldag. Kan knappt bärga mig till höstens Mona-kurs drar igång. Vi behöver fjärrhjälp nu!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s