090929

Jag är trött tjej och borde egentligen sova. Har praktik nu & det märks att ”studenttiderna” inte riktigt existerar för tillfället. Tur att jag har snälla vänner som gladeligen passar Klara när jag spenderar hela dagarna på hemsjukvården i Falköping. Har tränat en del i veckan trots stress & jäkt men det har gått sådär. Tänker fokusera på fria följet nu ett tag framöver och kanske filma det i slutet av veckan för att se hur det artar sig. Dirrigeringarna känns också lite sådär & Klara gör ungefär lika mycket fel som rätt. Kanske är inne i en testfas? Förra veckan gick det jättebra nämligen. Idag jobbade vi lite med stimulikontroll, stå & sitt, också. Blev fel, fel, fel i början men rätt, rätt, rätt mot slutet så det var ju skönt iallafall. Min lydnadsplan för tillfället ser ut ungefär såhär:

  • Fritt följ: Uthållighet. Stabil position. Snabba halter. Bra tryck & explosivitet.
  • Apportering: Gripandet. ”Malle-hugget”. Fart & attityd!
  • Rutan: Dirrigering & kommendering rakt framifrån mig. Springa till rutan 90 grader.
  • Apportering med dirrigering: Träna höger & vänster med targets. Började träna med två godisskålar enligt Svartbergs-metoden men upplevde dålig fart & intensitet efter en period.
  • Stimulikontroll: Stå, sitt & ligg. Främst stå, de andra känns relativt stabila och blir sällan fel.
  • Inkallning: Snabbt läggande med bra stimulikontroll. När läggandet känns bra tänker jag plocka fram & jobba parallelt med ställandet.

Det är väl ungefär vad vi fokuserar på just nu. Ganska fullt upp med andra ord! 😉 Klara avslutade dagens träningspass med ett pudelfnatt genom att tokspringa & busa. Ha roligt är ju ändå viktigast, duktig lus som förstår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s