pudelusens lydnadsdebut.

Sitter & läser gammal dagbok om min och Klaras första lydnadstävling. Får rysningar i hela kroppen…

söndag, december 10, 2006 @ 00:00Debuten!

Sådär. Då var vi hemma igen! Helgen har verkligen varit innehållsrik, den började med en hemsk mardröm och slutade super. I fredags var vi i god tid till spårvagnen, vi väntade och väntad i över 20 minuter men inte kom det någon vagn… Gah! Jag hade gått ut en halvtimme i förväg ungefär. Tänkte att det skulle räcka med tanke på att det tar 10 min in till stan och det går två spårvagnar med ca 5 minuters intervall vanligtvus. I ren desparation försökte jag ringa både till västtrafik och efter en taxi när klockan tickade på och närmade sig avgång för mitt tåg från centralen till stockholm… Västtrafik hade lång kö och till det taxibolaget jag försökte ringa till var det bara upptaget. När jag väl kom fram till ett annat taxibolag var det fel på deras växel och man skulle försöka igen, senare…

Tillslut kom iallafall en spårvagn… 25 minuter försenad. Jag var helt hysterisk och visste inte vad jag skulle göra. Väl framme på centralen sprang jag och Klara som tokar från spårvagnen ifall att tåget var försenat. Det var det inte. Vi gick in till SJ, de kunde inte ge mig någon kompensation för min (snordyra outnyttjade) biljett, men hade som tur var biljetter till ett X2000 som gick en timme senare. Det var inte såvärst dyrt heller som tuur var. Dock så glömde jag i all min hispighet att boka biljett med djur tillåtet. Även det löste sig eftersom personalen på SJ kände igen mig, vilken tur i oturen! Så. Det var mardrömmen med många tårar…

Tågresan gick kanonbra och var väldigt behaglig. Tåget var nästan tomt så Klara fick ha ett eget säte. Förhoppningsvis var det tåget jag skulle åkt med egentligen skittrångt, högljutt och jobbigt ;). Från Stockholms centralstation åkte vi t-bana en bit innan vi mötte upp Lina. Väl hemma hos Linas pappa i Åkersberga fick jag jättegod mat! Efter maten klippte Lina Klara. Hon blev såååååå superfin! Efter-bilder kommer efter MyDog i januari ;). Tack snälla Lina!

Lördagen började med att jag halkade och gjorde ett magplask när vi skulle gena upp för en lerig backe påväg till bilen på morgonen…. Så jag blev lerig och fin om händerna (bara som tur var :P). Vi kom fram till mässan i perfekt tid och Klara fick mest ligga i buren fram tills ca 5-10 minuter innan start. Då värme jag upp med fritt följ på fel sida, något ställande under gång och linförighet. Klara kändes bra men hon var dock lite seg och hängde inte riktigt med i språngmarschen. Inne på planen var det dags för första momentet…

Platsliggningen gick kanonbra! Hon skällde en gång, men bara en gång. Inte så konstigt med tanke på att det låg en stor hund någon hund bort och skällde helt hysteriskt _hela_ tiden… Bara ett skall iallafall och inget ylande. Domaren hörde nog inte för vi fick

10.

 Tandvisningen   vet jag inte riktigt vad jag ska säga om ;). Tandvisning är inget vi direkt har prioriterat och tränat på. Klara reste sig när domaren kom fram, hälsade glatt, betyg 10.

Linförighet och fritt följ var inte såvärst bra. Stundtals gick hon superfint, precis lika fint som på träning men ibland tappade hon och blev sen. Det syntes mest i halterna och tappet skedde när vi nästan blev utkommenderade i publikhavet… Det tyckte nog pudelusen var lite läskigt tror jag. Ca en meter från ringbandet och publiken kommenderade tävlingsledaren för vändning. Mot slutet kom hon dock upp fint och gjorde ett superbra avslut båda gångerna, bortsett från halten som var långsam. I andra språngmarschen galloperade hon till och med! Vi har inte tränat tillräckligt länge på uthålligheten i fria följet och typ tävlingstränat två gånger, så jag är supernöjd efter våra förutsättningar. Hon kom tillbaka, höll ihop hyffsat och var glad hela vägen iallafall! Betyg 7 på båda.

Läggande under gång gick skitbra! Hon gick superfint i framföringen och la sig perfekt på mitt kommando. Betyg 9 med kommentaren långsamt läggande. What ever, jag har inte några planer på VM direkt ;).

Inkallningen gick fint fast jag gick nog lite långt tror jag, det var så himla mullrigt så tävlingsledaren fick ropa på mig flera gånger :D. Därför blev det en låååång inkallning och första gången jag ropade hörde inte Klara, inte alls så konstigt. Som tur var hörde inte domaren mig heller ;). Andra gången kom hon perfekt i superfart och gjorde en fin, dock något långsam, ingång. Full pott och betyg 10!

Ställande under gång var verkligen helt perfekt! Hon gick superfint fot och tvärnitade verkligen med båda frambenen på mitt kommando. Sedan stod hon som en klippa tills jag kom tillbaka och kommenderade. Det kändes helt otroligt bra! Full pott igen! Betyg 10.

Hopp över hinder gick fint. Hon hoppade på mitt kommando och kom bra upp i fot efteråt. Tyvärr så stannade tävlingsledare oss precis vid den lite uppkrullade mattkanten och Klara satte sig lite långsamt därför. Betyg 9.

Överlag så var Klara superduktig efter omständigheterna. Hon var lite okoncentrerad mellan momenten, var sen att sätta sig i utgångsställning, nosade lite och höll inte fullt fokus. Men hon orkade ändå hålla ihop genom hela programmet utan att tröttna och utförde det mesta med glans! Så jag kan  inte vara annat än supernöjd. Hon var trots allt glad pigg och jobbade med mig för det mesta. Betyg 8,5 blev det på helheten.

Efteråt var jag såååå nöjd! Jag hörde hur publiken jublade, tack alla ni som hejade på oss – det betydde verkligen jättemycket, efter momenten men hade själv ingen aning om några poäng. Så när de sa ”grattis till förstapriset” blev jag mest smått chockad…. Jag och Klara? Uppflyttade? 😀 Tillslut slutade vi på en 2:a placering av 16 starter med en summa av 176,5 poäng!

Vi strök oss från söndagens start. Vi hade ju redan fått vad vi var ute efter och mer därtill, en uppflytt med god marginal. Nu ska vi träna inför tvåan och startar förhoppningsvis till våren. Vi kommer alltså inte satsa på några LP:n. För oss finns det bara en titel som hägrar ;).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s